2014.10.23.
08:58

Írta: Mátrai Viktor

Tegnap biztosan seggrepacsival köszöntek egymásnak a minisztériumokban

Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy sikerült kevesebb mint 24 óra leforgása alatt áttematizálni, de legalább nagyon megosztani, még az utcai közbeszéd szintjét is a netadóval anélkül, hogy bárkiben megfogalmazódott volna a nagy hírverseny közepette a kérdés: "Hogy nem jött eddig erről belsős info, ahogy mindig?!"

 

Teljesen egyértelmű volt, ahogy kijött a hír, ez egy ún. ragálynak az indítása (ilyen volt a Hummeres mémek tömkelege is). Aki ezt kitalálta az egy rohadt nagy zseni.

Miért az?

Mert ismeri az internetes ragályok terjedésének a módját és hatását, ami ennél is durvább: használni is tudja a jelenséget. Egyértelmű, hogy innentől kezdve, ha meggebedünk is mint médiamunkások, soha nem hozzuk vissza arra a szintre a kitiltási botrányt -ami egyébként komolyan fájhatna a kormányzatnak- a netadó előtti szintre.

Ez csak az egyik része a zsenialitásnak. A másik az, hogy innentől bármit mondanak, sok ember szemében még ők lesznek a jóságos kormány, hisz nem engedik majd, hogy a polgárok szenvedjenek a "jogos adónem" miatt, már most bejelentették: maximalizálnák 700 forintban a lakosságra terhelhető összeget.

Hiába volt az első gondolkodással eltöltött másodperc után teljesen egyértelmű, hogy ez fog történni, ennyi idő elég volt az általános pánikhoz és hétszáznyolcvankettő tüntetés kezdeményezéshes. Pikk-pakk százezres követővel rendelkező csoportok jelentek meg facebookon, elterelve az igazán lényeges dologról (USA-ból való kitiltás) a figyelmet. A médiában megszokott nagy hajtásban nehéz gondolkodni, ezt a kitaláló jól tudta és még jobban használta ki.

Mennyire sikerült a tervnek a megvalósítása?

Nagyon. Villamossal mentem dolgozni és direkt nem hallgattam zenét, mert meg akartam bizonyosodni arról, hogy mennyire volt igazam. A tömött 59-esen csak erről volt szó. Az internetes terjedéshez hasonlóan működött abban a makroközegben is. A Farkasréti temetőnél valaki elindította a sztorit, a Kiss János altábornagy utcáig kitartott, ott pedig egy nagyobb tömeg szállt föl... mire a Moszkvára (bocs Széll Kálmánra) értünk aki nem volt egyedül erről beszélgetett, még az általában nosztalgiázó nyugdíjasok is.

Magam részéről meghajlok a Fideszben dolgozó kommunikáció- és médiatudományban jártas ember előtt. Sikerült a terv, a média felültette a lakosságot a szopórollerre, az meg szépen elszáguldott amellett, hogy korrupció miatt tiltottak ki embereket az Egyesült Államokból.

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemazaviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr356825363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó Best Of 2014.10.23. 22:00:38

  Oldal látogatási vizitdíj? Ebből nagy bukta lesz! Stadionadóhoz mit szólnál Viktor? Vagy meccsadóhoz? Magyarország lesz az első ország ahol olcsóbb lesz kurvázni, mint netes pornót tölteni. Újabb álláslehetőség valakiknek. Router-leolvasó. "...

Trackback: Internetadó Best Of2 képek 2014.10.23. 22:00:19

  Internetadó Best Of folytatása, de itt már csak képek lesznek, beköpések nem.                          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

incze 2014.11.13. 11:45:18

"Magam részéről meghajlok a Fideszben dolgozó kommunikáció- és médiatudományban jártas ember előtt."

ugyanmár.

ami terelés benne, az csak a MÉRTÉK. az adótörvényekkel ki kellett jönni MOST (az eredeti törvény szerint már korábban ki kellett volna jönni, de nem véletlen, hogy EZT nem az önkormányzati választás előtt hozták ki.) szóval ami ebben van (és minden pénzt ezzel az ócsak forgatókönyvvel nyúltak le eddig), hogy egy nagy lófaszt a pofádba, ami mellett észre sem veszed a további tökönrúgásokat (befektetési alapo, pia, szappan, cafeteris...) és igen, a végén "engednek" és boldogan fizeted azt, amit induláskor sokalltál volna. meg a többit.

a ner kifektette az országot és még egyre nő és nő a pénzigénye. ez van. semmivel sem zseniálisabbak a fiúk, mint a védelmi pénzt szedő maffiózók általában.

2014.11.13. 11:45:28

Affene az éleslátásodnak , most én mint LAKOSSÁG szégyenkezhetek hogy nem vettem ezt észre mert a buszon utaztam.

Ööö 2014.11.13. 11:45:44

A -gondolkodni tudó és akaró- emberek jó részét hidegen hagyja az amerikai kitiltás, mert nem őt érinti, nincs a dolgokra(aka korrupció) ráhatása. Az, hogy látszólag betojtak az érintettek, csak mazsola.
Az, hogy benyújtottak egy ilyen adótervezetet -még ha csak terelés is- a dilettantizmus magasiskolája.
Eljutottunk, oda, hogy a tervezés már -mindenki számára egyértelműen- úgy működik, hogy kitalálják mekkora összeget akarnak zsákolni, és keresnek hozzá egy területet, mindenféle átgondolás nélkül.
Mivel az internetadó a szavazóinak jelentős részét érinti, így a fidesz igen szép öngólt lőtt. Persze, lehet számolni a „3 hetes memória effektussal”, de egyre kevésbé érdemes.

Pan Modry 2014.11.13. 11:45:57

En speciel nem felejtettem el a botranyt es a Blaha teri tuntetok sem.

Ez a gumicsont dolog csak a budos proliknak mukodik, mondjuk az is giaz, hogy aki nem budos buta proli, az nem szavaz a fideszre.
süti beállítások módosítása