2014.04.14.
23:59

Írta: Mátrai Viktor

Hoffmann Rózsa elhagyja a "bulit"


Azért nem egy hálátlan bestia a mi Rózsánk! Nem hagyja itt ajándék nélkül a fiataljait akik oly sokszor gyűltek össze tiszteletére az elmúlt évek során. 

Olyan kísérleti tananyagos irodalomkönyv is van az ajánlottan választható tankönyvek közt, hogy még mindig röhögök. Ilyet tényleg csak a 9gag-hez hasonló oldalakon lehet találni. Maga az alapkoncepció üdvözítő egyébként. Így nem egy száraz 14-15 évesen szinte értelmezhetetlen és unalmas szócikket olvashatnak a tanulók, de talán egy kicsit átestünk a ló másik oldalára. Legalábbis én 10 éve sem szerettem volna, ha teljesen hülyének néz egy könyv és ez a kísérlet, full hülyének nézi a tanulókat. Az, hogy a mitológiát úgy állítja be, mintha egy vad házibuli lett volna... Viccnek tök jó tényleg. Én baromi jól szórakoztam, de egy 9-es tanuló számára szerintem a szellemi fejlődés lenne a cél és nem az, hogy összevessük az ókori görög istenek életét a legvadabb vodka-naranccsal átitatott hétvégi házibulikkal és azoknak az esetleges szexualitásával. Erre ott van az Amerikai pite című film.

Azért volt benne egy nagyon üdvözítő rész: "A mi, európaiak istene egyedül van, kiismerhetetlen fölöttünk és a természet fölött álló mindenható úr. Egészen mások a görögök istenei: ők többen vannak...", amiről ez jutott eszembe: 

-"Oké, ez elég gáz persze, de hát nem kötelező ezt választania a tanárnak"- gondolhatjuk és jól is tesszük, csak Hoffmann még a végére beszűkítette az ajánlható könyvek listáját, és ezt valamilyen érthetetlen okból benne hagyta.

Eddig a pontig úgy tűnik nekem mintha józanul állnék egy házibuliban (nem úgy mint az ókori görög istenek) ahol szar a zene és azt figyelném ahogy kicsit mindenki berúgott és dülöngél és olyan furcsaságokat beszél, amire senki nem fog emlékezni reggel. Itt viszont jön egy pillanat: egy részeg csaj letipeg a lépcsőn a kezében egy Stroh rummal amibe belehúz és azzal a lendülettel le is okádja a körülötte állókat és a szőnyeget. Íme:

Van egy része ugyanis ennek a tankönyv mizériának ami nagyon veszélyes hosszútávon is. Bánhegyi Ferenc tankönyvére gondolok. A szerzőfenomén kertelés nélkül leírja ugyanis: "A Tanácsköztársaság kommunista vezető alakjai a zsidóságból kerültek ki, és sok ember halála szárad a lelkükön.” , vagy a másik nagy kedvencem:„A romák Indiából vándoroltak el, és terjedtek el szinte az egész világon; káros előítéletek és saját mentalitásuk miatt szorultak ki a városok-falvak elhanyagolt részeire, ahol jobbára csak tengetik életüket.". De Trianont is kevésbé szerencsés módon mutatja be, Hitlert meg egyenesen úgy, hogy tulajdonképpen rosszat nem mond róla, inkább egy szimpi bár kicsit opportunista emberként ábrázolja.

Na ezt a 8. osztályos -még elég erősen befolyásolható-, gyerekek kezébe ajánlják! Annak ellenére, hogy kb. nincs normális ember aki ezt lektorálta volna és minden szakmai szempontból szar, ahogyan ezt az erre hivatott szakértők is megállapították. 

Az senkinek nem jut eszébe, hogy ez rasszista és antiszemita gondolatokat ültethet el a gyermekek fejében? Később milyen hatással lehet ez a társadalmunkra?

Hát kösz a bulit Rózsa! Legalább a szőnyeget letakaríthattad volna!hoffmann-rozs-vs-austin-powers.jpg

A témáról bővebben:

http://atlatszooktatas.blog.hu/2014/04/14/ungvary_krisztian_is_a_tankonyvlista_ellen_tiltakozok_kozott
http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/09/11/erkolcstan_rosszul_elemzes_banhegyi_ferenc_tankonyverol_1_resz
http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/09/12/erkolcstan_rosszul_elemzes_banhegyi_ferenc_tankonyverol_2_resz

 

3 komment

Címkék: oktatás buli kdnp görög rasszista rózsa antiszemita tankönyv hoffmann Fidesz egyazisten

A bejegyzés trackback címe:

https://nemazaviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr926036420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2014.04.15. 14:20:41

Hoffmann Rózsa igazát mi sem bizonyítja jobban, mint ez a nyegle, tiszteletlen bejegyzés. Az efféle nyikhajokat egészséges társadalmakban két pofonnal tanítják jó modorra.

Jelentem 2014.04.15. 15:24:11

Nem antiszemitizmus, hanem ténymegállapítás:

Az orosz kommunista-terror zsidói névszerint:
Vlagyimir Iljics Lenin - diktártor
Lev Davidovics Trockij - a szovjet Vörös Hadsereg főparancsnoka
Grigory Apfelbaum (Zinovjev): végrehajtó-bizottsági tag, szovjet titkosrendőrség
Solomon Lozovsky: képviselő szovjet külügyminiszter
Maxim Wallach (Litvinov): szovjet külügyminiszte
Yuri Andropov: a szovjet KGB igazgatója, később a Szovjetunió legfelsőbb diktátora
Genrikh Yagoda: A szovjet titkosrendőrség feje, rendkívül "hatásos" tömeggyilkos. (A zsidó költő, Romain Rolland, a Nobel-díj nyertese, himnuszt írt Jagoda dícséretére. )
Matvei Berman és Naftaly Frenkel: A Gulág haláltábor rendszer alapítói
Lev Inzhir, a szovjet haláltáborok szállítási ügyeinek és adminisztrációjának komisszárja
A lista korántsem ért még véget, de térjünk át a hisztérikus kritikára: Magyarországon hazugság lenne az, hogy a kommunizmus vezetői rendre zsidók lettek volna. Kedves szerző, kapaszkodj meg és tanulj:
Tanácsköztársaság zsidói:
Külügyi népbiztos: Kun (Kohn) Béla, helyettese Ágoston (Augenstein) Péter.
Hadügyi népbiztos: Pogány (Schwartz) József, helyettesei Szántó (Schreiber) Béla és Szamuely (Sámuel) Tibor.
Belügyi népbiztos: Landler Jenő, helyettese Vágó (Weiss) Béla.
Pénzügyi népbiztos: Varga (Weissfeld) Jenő, helyettese Székely (Waissit) Béla.
Közoktatásügyi népbiztos: Kunfi (Kunstätter) Zsigmond, helyettese Lukács (Lőwinger) György.
Kereskedelmi népbiztos: Landler Jenő, helyettesei Rákosi (Roth) Mátyás és Haubrich József.
1950-től kezdődő kommunista-terror zsidói:
Rákosi Mátyás: no comment
Gerő Ernő: Kereskedelem- és közlekedésügyi (1945), közlekedésügyi (1945-49), pénzügy- (1948-49), állam- (1949-52), belügyminiszter (1953-54), miniszterelnök-h. (1952-56). 1949-52-ben a Népgazdasági Tanács elnöke. 1949-53-ban Rákosi Mátyással és Farkas Mihállyal tagja volt annak a titkos csúcsbizottságnak, amely teljhatalommal irányította az országot.
Farkas Vladimir: hírhedt ÁVO-s majd ÁVH-s kihallgató tiszt, majd a szervezet egyik vezető személyisége, alezredesi rangban
Hegedüs András: 55-56 miniszertelnök
Vas Zoltán: Tagja volt a Tanácsköztársaság megdöntése után megindult kommunista ifjúsági szervezkedésnek.

Nyers Rezső: A Kádár János vezette Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány közellátási kormánybiztosa volt
Piros László: 1950-ben az Államvédelmi Határőrség parancsnokává nevezték ki vezérőrnagyi rangban
Aczél György: no comment
EISENBERGER BENJAMIN ( PÉTER GABOR): magyarul beszélő, szadista hajlamú zsidó kommunista politikus volt, aki főszerepet játszott az 1948-as kommunista hatalomátvételt követő koncepciós perek előkészítésében és lebonyolításában, és ezekben az években az ország egyik leghatalmasabb embere volt.
süti beállítások módosítása