2014.05.11.
15:38

Írta: Mátrai Viktor

Ijesztő összefüggés

Orbán hű csatlósai úgy estek neki mindennek, aminek nem mertek a választások előtt, mint éhes kutyák a friss marhalábszárnak. Sokat elárul ez a jelenség és egy pontban bizony sűrűsödik is.

Lássuk a bő egy hónapja újraválasztott kormány hajmeresztő mutatványait:

Rögtön első nap azzal kezdték, hogy az előzetesen megbeszélt egyeztetés helyett, elkezdték felhúzni a holokauszt emlékművet, ami miatt ki is alakult egyfajta -már tudjuk, hogy meddő- vita, aminek a végére személyesen A Viktor tett pontot azzal, hogy megmagyarázta Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténésznek, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának, hogy miként is kéne értelmezni azt az emlékművet, ami kapcsán az alkotója egyértelműen deklarálta, hogy mi mit "szimbolizál". Vita nincs, kuss viszont van, mert szerinte „ez a műalkotás erkölcsi szempontból, gesztusrendszerének történelmi tartalmát tekintve pontos és makulátlan".

Aztán jött a kishantosi botrány. Annak ellenére mai napig tart a huzavona, hogy a bíróság a biogazdaságnak ítélt első fokon. A Fidesz erős jogállamának a példája, hogy minden hivatalos szervet hidegen hagy az a tény, hogy a területet jogosulatlanul tárcsázták ki és most jogosulatlanul vetik be.

Megnyílt  a miniszterelnök "nem állami pénzből épült" stadionja, a Pancho Aréna, amiről a helyiek valamiért nem beszélnek szívesen. Ezen esemény kapcsán legalább egy pozitívum történt: kiderült, hogy Tajti Mátyás (a Puskás Akadémia fiatal tehetsége) a Barcelona tehetségképzőjében folytatja tovább.

Sneider Tamást (Jobbik) a nyilvánvaló skinhead és rendőrségi múltja ellenére megválasztották az Országgyűlés egyik alelnökének. Félreértés ne essék. Nem mondom azt, hogy az ember nem változhat gyökeresen (lásd Orbán Viktor esetét), de azt egy kicsit erősnek tartom, hogy az egykoron Roy néven "futó" politikus felelősségteljes szerepek betöltésére kapjon lehetőséget, annak ellenére, hogy van egy 2/3-ad ami azt akadályoz meg amit csak szeretne. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a jelenség rendben van. Semmi különös nincs abban, hogy az Országgyűlés frissen választott alelnöke 92-ben még abban csillogtatta meg vezetői ambícióit és tehetségét, hogy I. rendű vádlottként szerepelt egy bírósági tárgyaláson, mivel az általa vezetett csoport utolérte Farkas Béla sértettet, majd -mivel példaértékű vezető- Sneider Tamás leütötte őt? Abszolút nem furcsa, hogy az alelnök és régi bandája a földön fekvő sértettet kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütötték? 

Úgy tűnik ápr. 6-a után a miniszterelnök Lázár Jánost is lecsatolta a pórázról, hadd fusson és marcangoljon. Kiszagolt és bele is állt egy olyan dologba, ami fölött nem volt dominanciája. Mivel a Norvég Alapok és az EGT fölött nem tud rendelkezni, pár hete kitalált valamilyen koholt, összecsapott vádat (miszerint a Norvég Királyság közvetve az LMP-t támogatja) és rátámadt az északi államra. Ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy egy párthoz kötődő nonprofit cég döntsön a pénz sorsáról. Addig-addig húzogatta a bajszát az alapoknak és a Norvég Királyságnak míg elegük nem lett és úgy nem döntöttek, hogy befagyasztják a kutatásra és a felzárkóztatásra küldött pénzeket. Nos ez máshol már elegendő lett volna ahhoz, hogy tarkón vágja a felettese, de ez Magyarország. Ezek után ugyanis Lázár nem befogta a száját, hanem megkérte a norvégokat, hogy a civil szervezeteknek szánt pénzeket is fagyasszák be és tárgyalják újra az "együttműködést". Magyarul Lázárnak fáj, hogy nem ők tudják szétosztani a pénzt és esetleg olyanok is kapnak támogatást akik nem őket éltetik és nem mennek ki a CÖF rendezvényeire. Azért remélhetőleg kicsit megnyugodott a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lelke most, hogy kiderült: az ő személyi irányítása alá fog tartozni a fejlesztési pénzeknek való osztogatása, csakúgy mint a kormányzaton belüli szakmai és szakmapolitikai irányítás is. Ez hozzávetőlegesen 8000 milliárd forint kezelését jelenti négy év alatt...

Az egy hónapja tartó furcsa viselkedések sorozatából úgy tűnik: a tegnap újra felesküdött miniszterelnökünk nagyon elhiszi, hogy ő a magyar nép azon történetének messiása, amelyet ők alakítanak úgy, hogy kelljen egy megváltó.

Orbán tegnapi eskütételi beszéde a legjobb bizonyíték erre.

Egy árva szót nem ejtett arról, hogy mi várható az elkövetkezendő négy esztendőben itthon, belföldön, mi lesz az oktatsással, mi lesz az egészségüggyel és a mezőgazdasággal. Nem is kell neki. Ő a messiás akit a 2010-es fülkeforradalom tett a helyére, szabadságharcával kilábalt a válságból és elhozta a rezsicsökkentést. Ezzel tudott nyerni, ami sokat elmond a magyar választókról. A többség szarik itt a fékekre meg az ellensúlyokra. A lényeg, hogy vesszenek a külföldi multik és legyen évente pár ezer forinttal kevesebb a villany meg a gáz. Meg is ehetjük a következő 4 évben amit főztünk, ugyanis itt fonódik össze minden, mivel Viktorunk azt is kijelentette tegnap, hogy nincs rajtuk kívül beszámítható politikai erő. Ez a retorika pedig ritkán szokott jót jelenteni. 

Miniszterelnök úr én azért halkan jelezném, hogy 600 ezerrel kevesebben akarták önöket vissza és a választók 44%-a, nem 94%-a, de még csak nem is az 53%-a.

kép: saffasogood.com

17 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz orbán viktor jobbik skinhead lázár jános 2014 országgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://nemazaviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr26149010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ijesztő összefüggés 2014.05.11. 16:26:02

A tegnap újra felesküdött miniszterelnökünk nagyon elhiszi, hogy ő a magyar nép azon történetének messiása, amelyet ők alakítanak úgy, hogy kelljen egy megváltó.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tátrai Mamás 2014.05.11. 17:05:23

Szép összefoglaló, nem tudok mit hozzátenni, max. a kutyát nyugtatnám.
:-)

states1 2014.05.11. 21:45:16

Az ijesztő összefüggés az, hogy a zigazdemokrátákat mennyire nem zavarja a választók véleménye. Illetve, hogy mennyire zavarja. Erre igazán jó példa ez az iromány, ami sokadik a sorban az áprilisi méretes buci óta: le a választókkal.

states1 2014.05.12. 10:00:57

A "nem az a Viktor" annyira hihetetlenül szellemes és poénos, hogy ennél tovább már szükségtelen olvasni.

belekotty 2014.05.12. 22:40:26

@states1: Ijesztő az, hogy te mennyire nem tudsz olvasni. Kiragadod a halkan megjegyzett utolsó mondatot, aminek nem sok köze van egyébként az íráshoz.

Makkasz 2014.05.12. 22:40:42

Latom a nagy nemzeti ideologia nem hagyta tisztan posztolo agyat sem:

"Ezen esemény kapcsán legalább egy pozitívum történt: kiderült, hogy Tajti Mátyás (a Puskás Akadémia fiatal tehetsége) a Barcelona tehetségképzőjében folytatja tovább."

Kerdesem, ez kinek jo es miert? (ez nem koltoi kerdes, tessek megvalaszolni).
Hagyjuk mar a nemzeti buszkeseget (arra buszkenek lenni raadasul, hogy aki tehetseges, annak jobb masutt) sportsikerek kapcsan. Ez gyermeteg.

A tobbi mind talalo, kulonosen az indito hasonlat.
Like

conchita wurst 2014.05.12. 22:40:54

Ha Orbán

- nem rendezné Kishantost
- nem építene stadionokat
- nem vizsgáltatná a Norvég Alapot
- nem parancsolna megálljt a hollókosztosoknak

Nem szavaztam volna rá. És nem tenném 2018ban se.

csak egy néző 2014.05.12. 22:41:17

"Miniszterelnök úr én azért halkan jelezném, hogy 600 ezerrel kevesebben akarták önöket vissza "
Ez azért van, mert már ennyien dolgoznak "kalandvágyból" külhonban. Viktor betartja, amit igér. Ebben a ciklusban meglesz az egymillió munkahely is.
Tömjén Zsóti a tagság nélküli pártvezér is megigérte, hogy meglesz az egymilliomodik új magyar állampolgár.
Folytatjuk. Hajrá fidesz!

♔bаtyu♔ 2014.05.12. 22:41:28

"Orbán beszéd után: aki konszolidációt akar, emigráljon"

index.hu/index2/#bloghu/magyarinfo/2014/05/11/nincs_konszolidacio_871

(A blogger persze maradni fog.)

♔bаtyu♔ 2014.05.12. 22:41:38

@states1: Nekem már olyan rutinom van, hogy már néha már a címet sem mindig olvasom el.

Nem lehet kommentelni?=liberális, azonnal kuka.
Lehet kommentelni, liberális? Elég a cím.

Ki az az ostoba, aki minden áldott nap lelkiismeretesen végigolvas itt napi három orbánfikát? Szerintem még a ballibsik sem. Max. egy -két kivétel, de ők ezekre merevednek.

Macropus Rufus 2014.05.12. 22:41:51

sajnos minden szaa helytálló. Ez a kis paprika jancsi és a csapta haza fogja vángni tljsen az országot. Sajnos a választások már 2010-ben is el lettek csalva, most is el lettek csalva. Innen nincs vissza út.
Sajnos most már látom, hogy miképpen tudott ebben az országban szélső jobb hatalomra jutni és háborúba vinni az országot és miképpen tudott utánna rögtön egy hasonlóan idóta eszme még 36 évre lekötni ezt az országot. A magyar ember egyáltalán nem tekinthető okosnak. Képesek vagyunk soxor egymás után ugyan abba a szarba belelépni...
Erre legyen büszke ez a nép. :(

sírjatok 2014.05.12. 22:41:56

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.12. 22:42:04

és még van minimum 4 év ebből az országlásból...

fehérfarkas 2014.05.12. 22:42:11

@states1:

Nem az összes választóval van a baja - hanem azzal, hogy a választók 27%-val (34% ellene szavazott, 39% meg el se ment szavazni), ami a szavazók 44%-át jelentette, 600.000 szavazóval kevesebbet mint 2010-ben, mégis 2/3-a lett az áltaa módosított új szabályoknak köszönhetően.
Európában 44%-kal egyik kormánynak sem lett eddig még 2/3-os parlamenti többsége.
(a Horn-kormány 2 fordulós rendszerben 76%-ot szerzett az MSZP és SZDSZ együttesen, és mégis a mandátumok 71%-át kapták)
És Orbán úgy csinál, mintha a lakosság 2/3-a őt támogatná, rá szavazott volna.
Többséget szerzett a szavazók között, de még a szavazatok felét sem kapta.
Persze ezzel győzött - csakhogy Orbán ezt a szavazatok felét sem kapta úgy állítja be, mintha a lakosság 2/3-a őt támogatná.
(pedig a lakosságnak csak 27%-a, a szavazóknak meg a 44%-a támogatja;
ebből a 44%-ból az általa módosított új választási törvénynek: győztesmpenzáció + gerrymandering köszönhetően lett 66%)

Mátrai Viktor 2014.05.12. 22:46:27

@Makkasz: Tajti Mátyást azért emeltem ki, mert szép eredményt ért el kitartásával és ezért érdemesnek tartottam megemlíteni.

Mátrai Viktor 2014.05.12. 23:01:20

@♔bаtyu♔: Nem fogok mindenkinek válaszolni. Egyrészt nincs időm, másrészt fölöslegesnek is tartom, de erre a kommentjére kénytelen vagyok.

1.: Előmoderáció azért kell, mert nem szeretném, hogy az én posztom alatt történjen becsületsértés, vagy gyűlöletbeszéd. Mivel a kommentelő (ön) és a blog szerkesztője (én) is perelhető. Ezt nem kell túlgondolni, szimplán védem magamat és az óvatlanabb hozzászólókat.

2.: Nem vagyok liberális, egyik pártnak sem kampányolok, a baloldali viccnek meg pláne nem.

3.: "Lehet kommentelni, liberális? Elég a cím. " Ha elolvasta volna figyelmesen az cikket, akkor nyilvánvalóan feltűnt volna, hogy ez nem Orbán Viktor "fikázása", hanem a választások óta megtörtént főbb események csokorba szedése és egy lehetséges válasz megadása. Sehol egy szó sem esik arról, hogy mennyivel jobb lenne most nekünk, ha Mesterházy Attila moonwalkolhatna a Kossuth téren Fodor Gáborral a jobbján.

Remélem világosan és félreérthetetlenül fejeztem ki magam és köszönöm a hozzászólását.

emvé
süti beállítások módosítása