2014.04.14.
00:55

Írta: Mátrai Viktor

Dübörgünk

Üdv kedves olvasó! Nem tudom pontosan megmondani mi fog itt történni, de remélem, hogy csupa jó dolog lesz.

Az első poszt tömör lesz és sűrű, mert egy hete voltak választások és a 44%-os 2/3 akkora ütemben kezdett el szántani (szó szerint), hogy Széles Gábor térugrása ehhez képest szarse.

A hét azzal kezdődött, hogy a náci sas orvtámadásának éppen áldozatul eső Gábriel szobrot szó nélkül elkezdték felhúzni. Tudják: ezt a projectet választások előtt lekapcsolták, hisz mégiscsak demokrácia van. Természetesen a civilszervezetek ki is vonultak, nagyon helyesen, az építkezés hallatán.
Ez eddig egy kerek story, minden úgy ment ahogy kellett. De sikerült pártpolitikai kérdést csinálni az ügyből. Kerék- Bárczy Szabolcs és fiatal kollégái sikeresen szereztek médiafelületet transzparenseiknek és a DK logójának. Ez úton is gratulálok az EP választási kampány stratégiához. Még több közös ügyet tegyünk pártpolitikává, légyszi. Mindeközben bezárt a (Várkert)bazár, hiszen átadták, elmentek a daruk pár napra, majd visszajöttek pár millió forintnyi közpénzből. 

Aztán jött Kálmán Olga frenetikus interjúja, a gondolatait kicsit szűkszavúan, ezért bármit belemagyarázhatóan, átadó Schiffer Andrással. Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy annyiban igaza van az LMP társelnökének, jelenleg nem ez a legfontosabb kérdés és esemény. Félreértés ne essék. Ez egy baromi fontos kérdés és esemény, de Kálmán Olga ismét egy olyan irányba vitte a beszélgetést, ami tipikusan olyan budapesti értelmiségi téma ami miatt 5%-on van az LMP és 25%-on a kormányváltósok. Én nem csodálkozom, hogy egy országosan nézett adásban Schiffer nem erről akart beszélni. De így is elmondta a véleményét, hogy vállalhatatlannak tartja ezt a szobrot. Kálmán Olga agya viszont eldurrant és teljesen megvadult. Azt nem tudom, hogy hol tanulta, hogy egy riporternek értékítéletet kell mondania, de hát unortodoxia vagyunk. Természetesen a Parlament magányos lovasa Fodor Gábor és több DK-s tag is beleállt Schifferbe mint a cövek. Ezzel így el is ment két nap. Minden elismerés a Fideszé egyébként. Sikerült felültetni egy nappal a választások után az ötpárti kéz-a-kézbent egy nyilvánvaló provokációval és berántatni a darálóba az LMP-t is.

A nép fia, a halálbüntetést is szorgalmazó Lázár János kedden majdnem hadat üzent Norvégiának. A dolog pikantériája, hogy azért orrolt meg az északi országra, mert szerinte LMP közeli civil szervezet osztja szét a Norvég Alap által küldött pénzeket. Tudjuk, hogy Lázár az igazság bajnoka. Hát föl is háborította a saját feltételezése, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy olyan szervezet kezel a civil társadalom fejlesztésére szánt forrásokat, amely több szállal is kötődik egy párthoz. Valljuk be: Lázárnak van humora. Sőt az egész brigádnak van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy miután az Index lehozott egy cikket (http://index.hu/belfold/2014/04/10/a_fidesz_tanithatna_a_norvegokat/) miszerint a Nemzeti Együttműködési Alap pont úgy működik ami Lázár igazságérzetét bánthatná, pár órával később érkezett is a portálnak az állami szervezet nevében egy helyreigazítási kérelem személyesen a NEA elnökétől, Csizmadia Lászlótól. Pusztán annyi probléma volt a levéllel, hogy a CÖF-ös e-mail címéről küldte.

Körülbelül eddig a pontig történtek úgy a dolgok, ahogyan azt megszokhattuk. Én úgy voltam vele, hogy sebaj "kibekkeljük", azt a rohadt emlékművet meg majd elviszik a szoborparkba, vagy Széles Gábor térugrasztja egy "Boing" (sic!) hajtóművel, ha éppen olyan lesz a politikai meggyőződése.

Itt jött két igen aggasztó történet. Ezek önmagukban is elég erős jelek arra, hogy itt most kezd, hogy is mondjam... megmenni valami honatyáink fejében. Így 48 órán belül két ilyen esettel, viszont biztosak lehetünk benne, hogy van egy kis gond.

Ismerik Hoffmann Rózsát? Persze. Ikonikus alakja ő a Nemzeti Együtt Működés rendszerének. Idézném az ő által ajánlott, amúgy Hitlert is egész szimpiként beállító, gyerekeknek szánt tankönyvet: „A romák Indiából vándoroltak el, és terjedtek el szinte az egész világon; káros előítéletek és saját mentalitásuk miatt szorultak ki a városok-falvak elhanyagolt részeire, ahol jobbára csak tengetik életüket;” (a 444 keretezte). A magyar integrációs törekvések újabb gyöngyszeme ez. Ha most lenne egy gimnazista vagy általános iskolába járó gyerekem, a biztonság kedvéért azonnal Új-Zélandra küldeném tanulni. Pusztán azért, hogy minél távolabb legyen a Hoffmann által tolmácsolt agyament ötletektől.

No és Kishantosról hallott valaki? Persze. Mint igen erős falusi kötelékekkel rendelkező és a biogazdálkodásról is valamicskét sejtő ember ez az a történet amit abszolút nem értek. Több részletet sem. Egyrészt: Ha bírósági vizsgálat folyik a pályázatokkal kapcsolatban akkor miért engedik a rendőrök is azt, hogy akár egy négyzetméternyit fölszántsanak? Másrészt: Ha már a törvénytisztelő új földműves biztos az igazában, minek szántja föl az ő árujánál hozzávetőlegesen ötször drágább bioterményt? Pláne úgy, hogyha a bíróság is kimondja, akkor az övé lehet ingyen. Netalán hülye? Nem, nem az. Ez az egészben a legfurcsább. Ez sokkal inkább egy ki "a fasza gyerek" játék, egy olyan pillanattal, mint amikor Pistike akkorát rábasz a játszópajtásra hogy annak eltörik az orra. Pistike pedig nem kér bocsánatot barátjától, inkább még egy tockost is ad, hogy tudassa: én vagyok az alfahím. Kétségünk ne legyen affelől, hogy itt 20 év munkájának fognak a seggére verni. Ja és nem csak az emberek munkájának, hanem a természetének is.

Abban pedig már csak reménykedhetünk, hogy nem fog elterjedni Bitay érvelése a kormánypárt részéről, hiszen szerinte a kishantosi térségben aratott győzelme a Fidesznek azt mutatja, hogy az emberek egyértelműen megnyilvánultak ebben az ügyben. Mert ezzel a retorikával, elég nagy gondban leszünk.

Hát... Viktor nem hazudott, nem tétlenkedtek sokat. Megsértették a holokauszt áldozatokat, a DK velük kampányolt, leoltották a Norvégokat, hogy ne legyenek inkorrektek; a korrekt fél rossz e-mailről írt; Hoffmann Rózsa úgy viselkedik mint Hoffmann Rózsa; Kishantost meg értelmetlenül és bírósági pereskedés ellenére szétcsapják és még csak egy hét telt el.

5 komment

Címkék: emlékmű rózsa hoffmann kishantos LMP Fidesz János Lázár DK Fodor Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://nemazaviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr206015168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orban VikTROLL 2014.04.14. 11:20:02

Mienk az orszag, ugyhogy lehet kussolni.
2018-ban lehet, hogy mar 10%-al is meglesz a ketharmad.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.04.14. 11:20:07

"Folytatjuk."
Miért?
"CSAK!!!"

A 2/3-ék már a spájzban vannak!

saci02 2014.04.14. 22:19:22

@Orban VikTROLL: mar meg is van az otlet. Ezek utan teruleti alapon fognak szamitani a szavazatok. Nehogy mar az legyen, amit ez a kis semmi orszag akar maganak, majd a fold tobbi resze megmondja...

GonoszMostoha 2014.04.14. 22:19:27

Kedves posztoló, figyelj, mi lesz itt még az elkövetkező hetekben. Lesunyt fejjel, lesütött szemmel, a fal mellett oldalgunk majd többen is, nehogy szemet szúrjunk a rezsimnek, mert akkor esetleg beszántják és talán sóval is felhintik a milliós hitellel megterhelt icurka-picurka, egyébként felújításra szoruló ingatlanunkat, piciny kertünket, amiben már nemcsak a rosszabb időkre termesztjük a kelkáposztát, hanem ez a mindennapos eledel. És jó, ha ennyi lesz!
Esetleg szégyentábla lesz a nyakakban: "Nem volt velünk= tehát ellenünk van!"
Jön a nagy nemzeti kiközösítés, az évszázadok óta változatlan formában fennálló "oszd meg és uralkodj!"-szellem, ugyanebben a szellemben tiszta agymosás gyanánt és egyenbuta leendő választópolgárok nevelése céljából megírt és ránk erőltetett butító tankönyvek, a bődületesen szar magyar focinak épülő stadionok, amelyekre úgy fogunk bámulni, mint az egykori maja tempolomokra a szegény hívek. Vérünket és könnyeinket és sajnos, gyermekeink jövőjét áldozzuk fel a mindenkori hatalomnak, amelyek már a fáradságot sem veszik a látszat fenntartásához.
Az én nyakba akasztható táblám így szól: "Magyar politika=erkölcstelenség"

Macropus Rufus 2014.04.14. 22:19:31

"Mienk az orszag, ugyhogy lehet kussolni"
Ezzel a mentalítással már párszor beszopta az ország...
süti beállítások módosítása