2014.11.27.
13:03

Írta: Mátrai Viktor

Az önkormányzati túlélőbajnok

Az önkormányzati túlélőbajnok

Vannak emberek, igazi politikai túlélők, akikről soha nem lehetett tudni, hogy tulajdonképpen miért és hogyan vannak ott, ahol.

Ilyen Horváth Csaba is, aki a bajnoka ennek a műfajnak

A tegnapi RTL híradóból kiderült, Horváth Csaba és az MSZP mennyire veszi komolyan szakmai szervezetek véleményét. A Critical Mass, a Levegő Munkacsoport és a Kerékpárosklub akciójára amit én is megénekeltem azt mondta, hogy:

Van annyira komoly a közgyűlés munkája, hogy nem ilyen Békemenetes szimpátia megmozdulásokkal -akár fizetett akár nem- kell a fővárosi döntéshozatalt befolyásolni. Ez a véleményem és köszönöm szépen.

Most tekintsünk el attól a ténytől, hogy Horváth Csaba mennyire ügyes rétor vagy sem. Érdekes az momentum, hogy "van annyira komoly a közgyűlés munkája...": emlékeim szerint pont az MSZP mondta a választási rendszer átszabása után, hogy értelmetlenné fogja tenni azt, hisz elkerülhetetlenül Fideszes többségre játszik. Ezzel semmi gond nem lenne, hisz inkább azon lepődnénk meg, hogy az MSZP-s politikus túlélőművész nem mondja teljesen az ellenkezőjét, annak amit korábban. A gond ott van, hogy nyilvánosság előtt elkezdi degradálni és nevetségesség tenni azt a közösséget, amelyik többet tett eddig Budapestért, mint ő valaha is fog.

Tényleg! Ha már itt tartunk, nézzük meg milyen eredményei voltak és milyen helyzetek vészelt már át Horváth Csaba 2002 óta.

  • 2002-ben megnyerte a II. kerületi önkormányzati választásokat és négy éven át nem történt semmi.
  • Az akkoriban is eredményes munkájának hála, 2006-ban nagyon kikapott Láng Zsolttól a II. kerületben, majdnem 70 (!) százalékos részvétel mellett.
  • Ezek után valamilyen indíttatásból 2006 és 2009 között ő volt Budapest főpolgármester-helyettese. Az oktatás, a kultúra és az egészségügy tartozott felügyelete alá. Eredményeiről, azóta is legendák terjednek.
  • De 2009-ben robbantott csak igazán nagyot: Demszky Gábor főpolgármester őt bízta meg a BKV felügyeletével is.
  • Az ott végzett komoly munkának és szakmai tudásnak köszönhetően a 2009-es nyári botrány után, októberben az MSZP és az SZDSZ felmondta a 2006-os fővárosi koalíciós megállapodást és az MSZP budapesti elnöksége megkérte Horváthot és a méltán híres Hagyó Miklóst, hogy legyenek szívesek és mondjanak le főpolgármester-helyettesi tisztségükről.
  • A négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon is nagyot alakított. Azzal próbált főpolgármester lenni, hogy ígéretet tett: ha őt választják meg főpolgármesternek, 2013-ig fokozatosan díjmentessé teszi a BKV használatát a budapestieknek és a fővárosban tanuló diákoknak.
  • 2002 és Láng Zsolt után, 2010-ben a főpolgármesteri címért Tarlós Istvántól kapott ki nagyon.
  • Újabb négy évnyi lébecolás után, idén ismét elindult a II. kerületben, megint Láng Zsolt volt az ellenfele és idén is hasonlóan mesés eredményekkel zárt.
  • Listáról azért bekerült a közgyűlésbe.

Sok vizet nem zavar

Azért az jól látszik, hogy Tarlós miért kedveli Horváth Csabát. A főpolgármester rendszerint olyan emberekkel van jóban, akiknek "kinyílt a pálya", vagy esélytelenek arra, hogy bármilyen veszéllyel legyenek rá. Mivel Horváth Csabával minden történt, csak nem nyílt ki neki semmilyen pálya, így az utóbbi lehetőséget érzem a jó viszony indokának.

Az egészben az a legszebb, hogy egy olyan csoportot aposztrofált békemenetként, amelynek szimpatizánsai nincsenek egy hullámhosszon a Fidesszel és az autósok jogait foggal-körömmel védő Tarlóssal.

Hát ilyen egy sikeres, tudatosan építkező politikus.

Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Tarlós István BKK BUDAPEST Horváth Csaba Túlélő

A bejegyzés trackback címe:

https://nemazaviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr616937367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása